MENIU

Un senator francez dorește anularea sancțiunilor adoptate împotriva Moscovei

Reprezentantul special al preşedintelui francez pentru Rusia, Jean-Pierre Chevènement, a pledat, ieri, pentru anularea, sub anumite condiţii, a sancţiunilor europene adoptate împotriva Moscovei.

"În opinia noastră, sancţiunile ar putea fi anulate începând din momentul în care două condiţii vor fi îndeplinite: menţinerea încetării focului (în estul Ucrainei) şi aplicarea strictă a acordurilor de la Minsk", a declarat, la Moscova, Chevènement, amintind poziţia Franţei, informează Mediafax.

De asemenea, senatorul francez a precizat că sancțiunile și contrasancțiunile sunt ”păguboasa pentru cele două tabere”, în contextul în care nu poate fi ignorat faptul că "exporturile franceze în Rusia reprezintă 0,5% din PIB”.

"Sancţiunile şi contrasancţiunile constituie un proces de represalii, din care toată lumea vrea să iasă. Ele sunt păguboase pentru cele două tabere (...). Exporturile franceze în Rusia reprezintă 0,5% din PIB. Nu putem ignora acest fapt", a declarat Chevènement.

Pe de altă parte, privind subiectul livrării navelor Mistral, Chevènement, care s-a întâlnit în cursul vizitei sale, în Rusia, cu şefii unor companii franceze şi ruse, dar şi cu oficiali politici, între care preşedintele Parlamentului rus, Serghei Narîşkin, a afirmat că nu a discutat despre această chestiune.

"Contractele au fost semnate şi trebuie îndeplinite. Franţa este o ţară suverană", a mai explicat senatorul.

 

Mai multe pe Mediafax.