MENIU

Un celebru cântăreţ se zbate între viaţă şi moarte. Suferă de "o embolie pulmonară"

Cântărețul francez Michel Polnareff, care a fost spitalizat sâmbătă la Paris, suferă de "o embolie pulmonară" care îi pune viața în pericol, potrivit unui buletin medical transmis luni de agentul său de presă și citat de AFP. În vârstă de 72 de ani, interpretul hitului 'La poupée qui fait non' a fost nevoit să-și anuleze concertele prevăzute vineri la Paris și sâmbătă la Nantes.

Michel Polnareff, cunoscut pentru pletele sale blonde și ochelarii de soare cu lentile mari, a fost spitalizat sâmbătă după-amiaza la spitalul american din Neuilly, în regiunea pariziană, potrivit agentului său de presă, conform Agerpres.

"Michel suferea de sinuzită la începutul săptămânii care a degenerat într-o bronșită", a spus el. În plin turneu în Franța, pentru prima dată după o pauză de nouă ani, cântărețul a fost supus "unor infiltrații", însă vineri dimineața a fost cuprins de amețeli și de o scădere a tensiunii.

Concertele de la Paris și Nantes urmau să pună punct final unui turneu de șapte luni în întreaga Franță, dar și în Elveția și Belgia. Prin turneul său din 2007, marcat de un mega-concert susținut pe esplanada Turnului Eiffel la 14 iulie, legenda muzicii pop francze a pus capăt unei cariere începute în 1973, dată la care venise din SUA din cauza unor probleme financiare.

În octombrie 1972, afișul său 'PolnaRévolution' în care își expunea fesele pentru promovarea unei serii de concerte la sala Olympia, provocase un scandal uriaș. De-a lungul a 25 de ani de carieră, el a devenit mai discret, lansând doar două albume live — 'Live at the Roxy' (1996) și 'Ze(re)Tour 2007' (2007). Ultimul său album înregistrat în studio, 'Kâma Sűtra' a apărut în 1990.

Mai multe articole despre:
Michel Polnareff