MENIU

Tragedia prin care trece un DJ din Anglia din cauza COVID-19 - El petrece al treilea Crăciun în spital - FOTO

Tragedia prin care trece un DJ din Anglia din cauza COVID-19 - El petrece al treilea Crăciun în spital - FOTO

Un bărbat din Marea Britanie este internat de peste doi ani cu COVID 19. Este al treilea Crăciun pe care îl petrece în spital. Starea sa de sănătate este puțin ameliorată în urma tratamentului administrat.

Este vorba de pacientul cu cea mai lungă spitalizare pentru COVID-19 din Marea Britanie. Steve Laviniere, în vârstă de 59 de ani, își petrece al treilea Crăciun departe de familia sa, dar fratele său speră că 2023 va fi anul în care acesta se întoarce acasă.

Steve Laviniere, în vârstă de 59 de ani, ar putea pleca definitiv acasă abia vara viitoare. Bărbatul a fost internat în spital de când a fost diagnosticat cu COVID, în martie 2020. Boala i-a afectat întregul organism și a suferit de sindrom inflamator, având o cădere pe rând la nivelul mai multor organe. A suferit de insuficiență respiratorie și de inflamație la nivelul creierului. Medicii i-au indus comă profundă, acesta suferind de leucoencefalită hemoragică acută, o afecțiune neurologică rară.

Steve Laviniere și fratele său geamăn - Bobby, ambii DJ cunoscuți de muzică house din Londra, au contractat virusul în martie 2020, după ce au susținut un concert la Madrid. S-a întâmplat cu trei zile după ce fostul premier Boris Johnson să anunțe primul lockdown din cauza creșterii cazurilor de coronavirus, în primul an de pandemie, relatează Daily Mail.

Cei doi frați au fost internați imediat în spital și conectați la ventilatoare. În timp ce Bobby a răspuns bine la tratament și a fost scos din ventilator după șapte zile, după care a avut nevoie de două luni pentru a se recupera, Steve nu a reușit. El a fost puternic afectat de long COVID, astfel încât nici în prezent nu poate merge și este hrănit printr-un tub. 

Bobby, fratele geamăn al lui Steve, alături de famile, este optimist și este convins că anul viitor va fi externat. Mai ales că persoanele ce suferă de leucoencefalită hemoragică acută „nu supraviețuiesc în mod normal o săptămână”, spune fratele geamăn al lui Steve: „Este un miracol că  este încă în viață”.

Familia face deja renovări în casa în care a locuit Steve cu soția sa, Julie, pentru a-i permite să se întoarcă acasă.

Foto: Daily Mail

Mai multe articole despre:
barbat covid long covid anglia