MENIU

Tensiuni între Ucraina și Franța după un an de război - De ce s-a dezlănțuit din nou Zelenski împotriva lui Macron

Tensiuni între Ucraina și Franța după un an de război - De ce s-a dezlănțuit din nou Zelenski împotriva lui Macron

Sunt tensiuni între Franța și Ucraina din cauza poziției față de războiul pornit de Putin acum un an. Emmanuel Macron devine din nou ținta criticilor lui Volodimir Zelenski. 

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski îl avertizează pe președintele Emmanuel Macron că își pierde timpul cu „dialogul inutil” cu Rusia. 

Zelenski a făcut acest comentariu critic la adresa președintelui Franței după ce Macron a vorbit despre importanța menținerii deschise a ușii dialogului. Macron a declarat că Rusia ar trebui „învinsă”, dar „nu zdrobită”, într-un interviu acordat presei și televiziunii franceze, după discuțiile de la Conferința pentru Securitate de la Munchen.

Zelenski a reacționat în cel mai recent interviu în presa internațională după această declarație a lui Macron.

„Va fi un dialog inutil, de fapt, Macron își pierde timpul. Am ajuns la concluzia că nu putem schimba poziția Rusiei. Dacă au decis să se izoleze în visul de a reconstrui fostul imperiu sovietic, nu avem ce face”, a declarat Zelenski în interviul din ziarul italian Corriere dela Serra.

„Depinde de ei dacă vor coopera cu comunitatea internațională pe baza respectului reciproc. Au fost cei care ne-au acuzat că izolăm Rusia atunci când au fost impuse sancțiuni economice, dar nu acesta era adevărul.

Decizia de a începe un război l-a marginalizat pe Putin”, a mai spus Zelenski.