MENIU

INCIDENT TERORIST, în Marea Britanie! ATAC cu armă albă, pe Podul Londrei: 3 morți, mai mulți răniți

Podul Londrei, London Bridge, a fost evacuat de urgență, vineri, după ce mai multe persoane au fost rănite. Potrivit BBC, polițiștii au reținut deja un suspect. Poliția a anunțat că tratează incidentul drept un atentat terorist, după ce au constatat că unul dintre agresori, un bărbat care a fost împușcat mortal de forțele de ordine, era îmbrăcat cu o vestă cu explozibil falsă. Premierul britanic Boris Johnson, alături de primarul Londrei le-au mulțumit trecătorilor pentru curajul cu care au intervenit pentru a opri atacatorul.

 

Incidentul terorist soldat cu trei morți și trei răniți a avut loc cu doar câteva zile înaintea summit-ului NATO care va avea loc la Londra în 3 și 4 decembrie. Reuniunea aniversară a șefilor de stat și de guvern din țările NATO de anul acesta, la 70 ani de la înființarea Alianței Nord-Atlantice, se desfășoară săptămânaa viitoare, marți și miercuri, în capitala Marii Britanii.

UPDATE: Poliția Metropolitană a anunțat oficial că atacul s-a soldat cu doi morți și trei răniți, din rândul trecătorilor, pe lângă suspectul care a fost împușcat mortal de agenți. Cei trei răniți se află sub tratament în spital.

Potrivit comandantului Poliției Metropolitane, atacul de pe Podul Londrei a fost anunțat printr-un apel la poliție la ora 13.58 (ora Londrei), iar după 5 minute, polițiștii au fost la fața locului.

Poliția Metropolitană a transmis, vineri seara, într-o declarație de presă, că în zilele următoare se vor intensifica măsurile de securitate, prin prezența mai multor echipaje de polițiști înarmați și neînarmați pe străzi.

UPDATE: Prima reacție a premierului britanic. Boris Johnson îi omagiază pe trecătorii care au intervenit pentru a-l reţine pe atacator și atrage atenția londonezilor să rămână vigilenți. Johnson și-a suspendat campania electorală după incidentul terorist, pentru două zile.

„Vreau să aduc un omagiu curajului extraordinar al acelor membri din public care au intervenit fizic pentru a proteja vieţile celorlalţi. Pentru mine, ei reprezintă ceea ce are ţara noastră mai bun şi le aduc mulţumiri în numele întregii noastre ţări", a declarat el într-o intervenție televizată.

Și primarul Londrei, Sadiq Khan, a salutat „eroismul uluitor al londonezilor obişnuiţi care l-au dezarmat pe atacator. (...) Ei sunt cu adevărat cei mai buni dintre noi”.

UPDATE: Potrivit ultimelor date, doi dintre răniți au murit. 

UPDATE: Poliția Metropolitană a anunțat că tratează incidentul drept "atentat terorist".

Potrivit primelor informații, un grup de bărbați s-ar fi năspustit asupra altui bărbat, pe pod. Atacul pare să fi fost unul destul de dur. Se pare că unul dintre ei a fost înjunghiat cu o armă albă, cel mai probabil un cuțit. Când polițiștii au ajuns în zonă, au tras mai multe focuri de armă, iar unul dintre atacatori a fost împușcat mortal. 

Alte cinci persoane au fost rănite în incident.

Unul dintre bătăuși a scăpat și a fost fugărit de polițiști pe străzile din zona podului.

În prezent, zona a fost sigilată de poliție.

Serviciul de ambulanță a trimis mai multe echipaje la fața locului.

Potrivit imaginilor postate pe rețelele de socializare, zona a fost survolată de elicoptere, zeci de polițiști au împânzit perimetrul, iar oamenii au început să fugă pe străzi, panicați.

 

 

 

Mai multe articole despre:
impuscaturi londra