MENIU

Solicitarea lui Zelenski, respinsă de FIFA - De ce a refuzat mesajul de pace în finala Campionatului Mondial

Solicitarea lui Zelenski, respinsă de FIFA - De ce a refuzat mesajul de pace în finala Campionatului Mondial

Solicitarea președintelui Ucrainei - Volodimir Zelenski pentru duminică a fost refuzată de FIFA.

O solicitare a președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky de a transmite un mesaj de pace mondială înainte de începerea finalei Cupei Mondiale de duminică a fost respinsă de FIFA, a declarat o sursă pentru CNN.

Zelenski a fost surprins de răspunsul negativ din partea FIFA. Nu se știe dacă mesajul pe care vrea să-l transmitp va fi înregistrat sau în direct, potrivit aceleiași surse citate de CNN.

„Am crezut că FIFA vrea să-și folosească platforma pentru un bine mai mare”, ar fi spus acesta.

În pofida primului refuz, discuțiile dintre Ucraina și conducerea FIFA sunt încă în curs, mai susține aceeași sursă.

Cererea lui Zelenski nu este surprinzătoare. Pentru că Adminsitrația de la Kiev a încercat în mod repetat să folosească evenimentele mondiale majore, indiferent de tema lor, pentru a menține atenția globală asupra războiului din Ucraina, declanșat de Vladimir Putin.

Zelenski a fost prezent până acum, prin aparițiile sale video, la multe evenimente politice și culturale, de la summitul G 20 până la Premiile Grammy și Festivalul de Film de la Cannes. La fel, a dat mai multe interviuri și a apărut în mai multe show-uri de televiziune, a avut întâlniri cu actori și jurnaliști celebri printre care și Sean Penn sau David Letterman, el fiind actor înainte de a deveni politician, apoi președintele Ucrainei.

În acest moment, FIFA a încercat să țțină departe orice mesaj politic de turneul de fotbal din Qatar, prima țară din Orientul Mijlociu care a organizat vreodată evenimentul, mai notează CNN

În același timp, este și scandalul de corupție din Parlamentul European cu încercările de lobby ale Qatar pentru Campionatul mondial, inclusiv cu acuzațiile privind tratamentul muncitorilor migranți.