MENIU

Șeful Pentagonului, tranșant cu Rusia - Mesaj fără precedent după atacurile masive cu rachete în războiul din Ucraina

Șeful Pentagonului, Lloyd Austin tranșant cu Rusia

Șeful Pentagonului a schimbat strategia în dialogul cu Rusia. A transmis un mesaj tranșant după avalanșa de atacuri cu rachete în războiul din Ucraina.

Șeful Pentagonului - Lloyd Austin deschide un șir de acuzații grave la adresa Moscovei. 

Invazia Ucrainei de către Rusia a oferit o previzualizare a unei „posibile lumi a tiraniei și tulburărilor”, a declarat sâmbătă secretarul american al apărării, Lloyd Austin, într-un discurs la un forum de securitate din Canada.

Sunt cele mai clare și ferme mesaje ale oficialului militar american de până acum în perioada conflictului generat de Rusia.

Revolta exprimată clar de Austin vine după ce Rusia, după mai multe pierderi și eșecuri pe frontul din Ucraina, se răzbună prin atacuri masive cu rachete asupra infrastructurii energetice a Ucrainei. Tactica Kremlinului urmărește un răgaz în care să-și refacă trupele și o contraofensivă împotriva forțelor ucrainene.

Austin a vorbit despre „încălcarea legilor războiului” de către Rusia, un avertisment grav venit din partea americană.

„Acestea nu sunt doar perioade. Acestea nu sunt excepții de la regulă. Sunt atrocități", a spus Lloyd Austin, după atacurile nimicitoare ale rușilor din ultimele zile, în pragul iernii.