MENIU

Scandal diplomatic București - Chișinău! Premierul moldovean, acuzații fără precedent

Scandal diplomatic între București și Chișinău după ce premierul țării vecine a făcut afirmații denigratoare la adresa României. Ion Chicu a avut o reacție dură pe Facebook după ce europarlamentarul român Siegfried Mureșan a spus că Executivul de la Chișinău a eșuat în gestionarea crizei COVID19 și în implementarea reformelor. 

Aprecierile eurodeputatului român l-au făcut pe premierul moldovean să reacționeze pe Facebook. 

„Stau și mă uit eu la băiețașii ăștia români oploșiți prin structurile europene, care vin cu "patronajul" peste noi( ...) Ce-ai făcut june în țara ta, că geme de cea mai mare corupție din Europa? Ai numai în județul Suceava jumate din numărul de bolnavi COVID19 înregistrați în toată țara mea. Și medici, cam tot atâți. (...) Pentru noi este foarte importantă opinia cetățenilor noștri despre activitatea guvernului. Și doar critica moldovenilor pentru noi contează. Atacurile concertate ale unor personaje, cu pretenții de avocați ai Moldovei, pot să-i impresioneze doar pe patronii lor. Pe mine - deloc”, a spus Ion Chicu, prim-ministrul Republicii Moldova.

Siegfried Mureșan i-a dat replica tot pe Facebook:

,, Vom ajuta în continuare românii din Republica Moldova. Sperăm ca autoritățile de la Chișinău să nu fie un obstacol în dorința noastră de a ajuta românii basarabeni”, a scris SIEGFRIED MUREȘAN, europarlamentar.

âAseară, ambasadorul Republicii Moldova la București a fost convocat la sediul MAE, iar ministrul de externe Bogdan Aurescu a avut o discuție telefonică directă cu omologul său de la Chișinău. Într-un comunicat, ministerul de Externe apreciază că declarațiile premierului moldovean ,,sunt complet inacceptabile,, și ,,denotă o profundă lipsă de respect la adresa României”. 

Mai multe articole despre:
scandal chisinau