MENIU

RUSIA face un sat al „imigranților” care admiră regimul lui Putin: BASTIONUL valorilor tradiționale, populat de adepții lui Trump în 2024

Rusia va construi anul viitor un sat în care vor locui familii de conservatori proveniți din SUA sau Canada, anunță Realitatea PLUS. Cei care vor să migreze în Rusia sunt, în mare parte, motivați de religie sau ideologii politice conservatoare, în mare parte adepți aai lui Donald Trump. 

Americanii și canadienii conservatori care nu mai cred în valorile democrației din America de Nord vor fi bineveniți într-o localitate ce va fi ridicată pentru ei în apropiere de Moscova. Anunțul a fost făcut de un avocat pentru imigrație. 

Avocatul Timur Beslangurov, specializat în migrație a declarat că aproximativ 200 de familii doresc să emigreze în Rusia din aceste motive ideologice, potrivit Realitatea PLUS.  În total, susține el, zeci de mii de oameni fără legătură cu Rusia au de gând să se mute în această țară.

Deși inițiativa n-a fost confirmată de oficialități, surse de la Moscova spun că proiectul a primit undă verde și va fi finanțat de familiile care vor locui acolo. Cei care vor să se mute în Rusia sunt adepții sau susținătorii valorilor tradiționale ruse. Avocatul care a vorbit despre proiect a transmis că mulți emigranți iau în considerare Rusia, însă ar fi împiedicați în mutare de problemele birocratice legate de migrație. 

Beslangurov a vorbit despre acest proiect la o conferință pe teme de avocatură din Sankt Petersburg, unde a spus că autoritățile regionale au aprobat planurile pentru construirea satului.

Printre cele 200 de familii se numără catolici tradiționaliști din SUA și Canada care vor să se mute în satul din Rusia, fiindcă "cred cu convingere în profeția că Rusia va rămâne singura țară creștină din lume", a explicat avocatul, potrivit The Moscow Times.

Întrebat de ce vor occidentalii să se mute în Rusia, Beslangurov s-a referit la răspândirea valorilor progresiste și a susținut, fără a oferi dovezi, că "zeci de mii" de străini fără rădăcini rusești ar dori să se mute în Rusia din motive ideologice similare.

"Motivul este propaganda valorilor radicale: astăzi au 70 de genuri, nu se știe ce mai urmează. Mulți oameni normali emigrează și iau în considerare și Rusia, dar se confruntă cu uriașa problemă birocratică a legislației pentru migrație din Rusia", a mai explicat Beslangurov.

Acesta a adăugat că administrația regiunii Moscova a dat undă verde construirii satului, deși oficialii nu au anunțat așa ceva. Beslangurov a mai spus că lucrările vor fi finanțate de familiile care se vor muta acolo. Construcția destinată imigranților americani și canadieni nu a fost încă anunțată oficial de autorități, mai relatează TheMoscowTimes.com.

Rusia s-a poziționat de ani de zile ca un bastion al valorilor „tradiționale”, în contrast cu liberalismul occidental, deoarece relațiile sale cu Occidentul s-au deteriorat în urma anexării ilegale a Crimeei în 2014 și a invaziei pe scară largă a Ucrainei în 2022. 

Rusia se numără printre cele mai neprimitoare țări în ultimii ani și a înregistrat o scădere uriașă a turismului și a sosirilor cetățenilor străini după invadarea Ucrainei. În pofida scăderii, datele Serviciului Federal de Securitate (FSB) arată o creștere cu 17,6% a vizitelor în scop turistic, pentru muncă și afaceri în primul trimestru al acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Iar Cele mai multe vizite au fost făcute de cetățeni din China și țările din Asia Centrală, precum Uzbekistan și Kazahstan.