MENIU

Rusia explodează după anunțul Germaniei despre livrarea de tancuri Leopard în războiul din Ucraina - Amenințarea lui PUTIN

Vladimir Putin, președintele Rusiei

Livrarea tancurilor de asalt Leopard 2 în Ucraina inflamează din nou Rusia. Explozia de amenințări vine de la cel mai înalt nivel de la Kremlin.

Rusia a avertizat marți Germania dacă își va da acceptul în expedierea tancurilor Leopard la Kiev.

Livrările de tancuri Leopard către Ucraina „nu sunt de bun augur” pentru relațiile ruso-germane și vor afecta în mod inevitabil dezvoltarea lor viitoare, a atenționat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

"Astfel de transporturi nu anunță ceva bun pentru viitorul relațiilor ruso-germane. Ele vor lăsa, fără îndoială, o amprentă inevitabilă în viitorul acestor relații", a spus purtătorul de cuvânt, într-un răspuns dat la o întrebare despre relațiile ruso-germane dacă Berlinul va aproba transportul de tancuri Leopard la Kiev.

„Relațiile ruso-germane sunt deja într-un punct destul de scăzut. Nu observăm niciun dialog substanțial cu Germania sau alte țări UE, NATO”, a mai spus Peskov.

Replica tăioasă de la Kremin vine după anunțul făcut la Berlin de secretarul general al NATO - Jens Stoltenberg, legat de decizia Germaniei pentu o creștere substanțială în livrările de armament greu către Ucraina. Moscova a criticat în mod repetat livrările de arme occidentale către Ucraina ca o escaladare a războiului.

Marți mai devreme, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, vorbind la o conferință de presă comună cu ministrul german al apărării, Boris Pistorius, la Berlin, că germanul va lua o decizie cu privire la Leoparzi în curând.

Pe 20 ianuarie, la baza aeriană Ramstein din Germania a avut loc o altă întâlnire a miniștrilor Apărării din aproximativ 50 de țări, după care ministrul german al apărării, Boris Pistorius, anunțase că nu a fost luată încă o decizie privind expedierea tancurilor Leopard 2 în Ucraina. Polonia a anunțat atunci că va ignora ezitările Germaniei și este gata să livreze tancuri de fabricație germană către Ucraina. Premierul polonez - Mateusz Morawiecki a anunțat că Varșovia va crea o coaliție separată de țări, gata să livreze tancuri în Ucraina și că a luat deja decizia de a expedia o companie (până la 14 vehicule) din aceste tancuri în Ucraina.