MENIU

Reacția Vaticanului față de discriminarea rromilor

<p>Reacția Vaticanului față de discriminarea rromilor</p>

Vaticanul consideră că afirmațiile liderului partidului xenofob, Liga Nordului, din Italia, Matteo Salvini, despre rromi sunt "absurde", în condițiile în care politicianul a declarat că "taberele de rromi ar trebui rase de pe fața pământului", potrivit Ziare.com.

Cardinalul Antonio Maria Veglion, șeful departamentului pentru migranți din cadrul Vaticanului, a precizat pentru agenția ANSA că Salvini a adoptat "o poziție extremă" când a făcut afirmația respectivă, despre taberele de rromi.

"Acestea sunt poziții extreme, absurde, ca acelea care spun 'Musulmanii? Să-i omorâm pe toți' sau 'Migranții? Ar trebui să plece acasă toți'", a spus cardinalul, menționând că nici nu merită să piardă timpul, discutând despre astfel de remarci.

Matteo Salvini a lansat, miercuri, un atac dur la adresa persoanelor de etnie rromă, spunând că taberele acestora ar trebui "rase de pe fața pământului".

"Rromii din Italia trebuie să aibă aceleași drepturi și obligații ca cetățenii italieni. Tabere de rromi nu mai există aproape în nicio altă parte a Europei. Taberele de rromi ar trebui rase de pe fața pământului", a opiniat liderul xenofob.