MENIU

Război Ucraina. RUȘII au bombardat un mare depozit de ulei de floarea-soarelui - Uleiul pentru export se scurge pe străzile din Mykolaiv - VIDEO

Război Ucraina. RUȘII au bombardat un mare depozit de ulei de floarea-soarelui - Uleiul pentru export se scurge pe străzi

Război Ucraina. Lovitură grea pentru Occident. Atacurile rușilor afectează exportul de cereale ucrainene. Uleiul de floarea-soarelui curge pe străzile din Mykolaiv după ce atacul rușilor cu drone au avariat două containere cu 15 mii de tone de petrol.

Un mare depozit de ulei pregătit pentru export în Occident a fost bombardat de ruși în Mykolaiv. Forțele ruse au lovit cu drone kamikaze containere de ulei de floarea-soarelui pregătite pentru export într-un port din Mykolaiv.

O cantitate mare de ulei se scurge pe străzi, iar pompierii au intervenit ore în șir pentru a stinge incendiul.

"În Mykolaiv, trei drone au lovit un obiect de infrastructură industrială, unde au fost incendiate rezervoare cu ulei de floarea-soarelui", a aanunțat luni primarul oraşului-port, Oleksandr Senkevici.

Atacul rușilor a avut loc chiar înaintea exploziilor din Kiev în urma bombardării cu drone despre care ucrainenii susțin că sunt de fabricație iraniană, folosite de Rusia în ultima perioadă.

17% din exportul mondial de ulei de floarea-soarelui trece prin portul din Mykolaiv. Este a doua oară când Rusia lovește containerele cu ulei de floarea-soarelui din port.

Terminalele portuare din Ucraina au mai fost lovite de cel puţin două ori, în lunile iunie și august, când se încerca reluarea exporturilor ucrainene de cereale.

Mykolaiv este aproape de regiunea Herson, unde ucrainenii au pornit contraofensiva pentru a-și recuceri teritoriul ocupat de ruși. Ucraina desfăşoară de la începutul luni iseptembrie o contraofensivă pentru a încerca să împingă trupele ruse în afara oraşului Herson, în sud-est.

Unul dintre cele mai mari porturi ucrainene, oraşul Mykolaiv, a oprit transporturile de ulei de cereale la începutul invaziei ruse. Ucraina încearcă să deschidă portul pentu a extinde transporturile de alimente în cadrul acordului negociat de ONU şi Turcia.