MENIU

Război Ucraina. După atacurile devastatoare ale rușilor, ucrainenii vor sisteme perfomante de apărare de la SUA

Foto arhivă Profimedia

După explozii puternice, raportate în marile orașe din Ucraina, care au fost atacate cu zeci de rachete rusești, Kievul vrea sisteme performante de apărare de la Statele Unite. 

Statele Unite vor continua să ofere Ucrainei sisteme de arme avansate, inclusiv sisteme moderne de apărare aeriană, pe fondul rezistenței ucrainene la agresiunea rusă. Joe Biden a făcut această promisiune într-o conversație cu președintele Ucrainei luni, relatează Ukrinform.

„Președintele Biden a promis că va continua să furnizeze Ucrainei ajutorul necesar pentru apărarea sa, inclusiv cu sisteme avansate de apărare aeriană ”, se arată în declarația oficială în urma conversației dintre cei doi lideri.

Biden a condamnat, de asemenea, ultimele lovituri cu rachete rusești asupra orașelor ucrainene și a asigurat că Statele Unite continuă să lucreze îndeaproape cu aliații și partenerii pentru a trage Rusia la răspundere pentru crimele de război și atrocitățile sale. În plus, interacțiunea dintre țările occidentale are loc în ceea ce privește acordarea Ucrainei de apărare, ajutor economic și umanitar.

După cum a raportat Ukrinform, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vorbit luni la telefon cu președintele american Joe Biden. Potrivit liderului ucrainean, acum problema cea mai prioritară în cooperarea în domeniul apărării dintre cele două țări este furnizarea de sisteme de apărare aeriană Ucrainei.

Mai multe articole despre:
rusia ucraina nato razboi statele unite occident thaad