MENIU

Răsturnare de situație în războiul din Ucraina: Rusia, în pericol de a pierde controlul în Herson - Alarmă de evacuare - VIDEO

Război Ucraina-Rusia Foto: Twitter.com

Teama rușilor că pierd războiul din Ucraina crește de la o zi la alta. Victoria ucrainenilor în Herson este confirmată de alarma dată de administrația rusă ce a ocupat orașul din sud la câteva zile de la invadarea ordonată de Vladimir Putin.

Ocupaţia rusă cere urgent Moscovei să ajute la evacuarea civililor din regiunea ucraineană anexată Herson. Teritoriul a fost anexat de Rusia la sfârşitul lunii septembrie. Forțele armate ucrainene au început contraofensiva la începutul lunii septembrie, Hersonul fiind una din regiunile vizate.

„Am sugerat ca toţi locuitorii regiunii Herson care doresc să se apere de atacuri (ucrainene) cu rachetă să se ducă în alte regiuni” ruseşti, a anuțat într-o postare pe Telegram şeful administraţiei de ocupaţie la nivel regional Vladimir Saldo.

”Luaţi-vă copiii cu voi şi plecaţi!”, a mai transmis Saldo. 

Știm că Rusia nu-și abandonează propriii cetățeni”, a mai subliniat Vladimir Saldo în mesajul său video, transmis pe canaul Telegram.