MENIU

Ramura egipteană a grupării Statul Islamic revendică atacul unui gazoduct în Peninsula Sinai

Ramura egipteană a grupării jihadiste Statul Islamic (SI) a revendicat, joi, un atac cu explozivi contra unui gazoduct care alimentează Iordania și o importantă zonă industrială din nordul Peninsulei Sinai, transmite AFP.

"În numele lui Allah, nicio picătură de gaz nu va ajunge în Iordania înainte de permisiunea califatului", au afirmat jihadiștii, într-un comunicat difuzat pe Twitter și semnat "Provincia Sinai".

Organizație jihadistă egipteană care a depus jurământ de credință SI, "Provincia Sinai" este deosebit de activă în nordul peninsulei egiptene, unde a ucis sute de polițiști și soldați în atacuri spectaculoase și a revendicat responsabilitatea prăbușirii unui avion de pasageri rusesc, la 31 octombrie, cu 224 de persoane la bord.

Responsabili din cadrul serviciilor de securitate au confirmat că atacatorii au activat dispozitive explozive sub gazoduct, în apropiere de satul Al-Midan, în nordul peninsulei. Exploziile nu au făcut nicio victimă, potrivit sursei amintite.

De la revolta care în 2011 l-a răsturnat de la putere pe fostul președinte Hosni Mubarak, jihadiștii au desfășurat zeci de atacuri contra conductelor de gaze și de țiței din Peninsula Sinai, întrerupând în repetate rânduri livrările de gaze naturale către Israel și Iordania, relatează AGERPRES.

Regatul hașemit face parte dintre țările arabe participante la coaliția condusă de Statele Unite care bombardează SI în Siria și Irak, unde jihadiștii țin sub control vaste regiuni.

Mai multe articole despre:
stat islamic atac gazoduct