MENIU

Putin, mărturisire fără precedent: Ce admiră la SUA

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat, într-un interviu acordat emisiunii "60 Minutes" a postului american CBS, că admiră creativitatea americanilor. Putin a recunoscut că "este curios" în legătură cu Statele Unite, având în vedere că "America are o influență enormă asupra situației din întreaga lume", scrie "The Moscow Times", care remarcă o schimbare de retorică a președintelui rus, înaintea întâlnirii de luni cu Barack Obama.

Întrebat ce admiră la Statele Unite ale Americii, acesta a declarat că "îi place creativitatea", informează HotNews.ro.

"Creativitatea, atunci când trebuie să abordezi probleme. Deschiderea și lipsa de prejudecăți - pentru că pot declanșa potențialul interior al poporului. Și, datorită acestor lucruri, America a obținut aceste rezultate mari în dezvoltarea țării", a declarat Putin.

Potrivit unor extrase din acest interviu, care va fi difuzat, duminică, Charlie Rose i-a spus lui Vladimir Putin că este un subiect de discuție frecvent în America. Președintele rus a râs și a afirmat că "poate nu au altceva de făcut în America decât să vorbească despre mine".

În schimb, Putin a respins sugestiile potrivit cărora ar fi un lider autoritar, insistând că acțiunile sale urmăresc interesele Rusiei.

"Nu e interesant cum sunt numit, fie că e vorba de simpatizanți, prieteni sau oponenți politici. E important ce crezi tu despre tine, ce trebuie să faci pentru interesul țării, care ți-a încredințat funcția de șef al statului rus", a mai spus Putin.

În trecut, Vladimir Putin a acuzat de nenumărate ori interferențele Statelor Unite în problemele altor state și a acuzat Washingtonul că încearcă să-și impună voința asupra foștilor aliați ai Rusiei, așa cum e Ucraina. În plus, acesta a susținut ca guvernele vestice vor să "destrame" Rusia.

Mai multe articole despre:
SUA Vladimir Putin Barack Obama