MENIU

PUTIN nu renunță la cucerirea de teritorii - Mobilizarea mascată a rușilor, noua strategie în războiul din Ucraina

PUTIN nu renunță la cucerirea de teritorii - Mobilizarea mascată a rușilor, noua strategie în războiul din Ucraina

Rusia nu a renunțat la cucerirea teritoriilor din Ucraina. Kremlinul ar fi dat undă verde continuării mobilizării pe frontul din Ucraina.  

Oficialii ruși continuă mobilizarea mascată, susțin serviciile britanice de informații. În același timp cu recrutările de toamnă. Mutările gândite de ruși va slăbi însă aparatul rusesc, susține  Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în ultima sa evaluare zilnică.

O dovadă în acest sens este și convocarea primită de un rus din Sankt Petersburg, care a fost chemat la mobilizare în luna ianuarie a anului viitor. Deși președintele Vladimir Putin a anunțat oficial la 31 octombrie că s-a încheiat mobilizarea decretată în septembrie în urma contraofensivei trupelor ucrainene.

Ordinul de mobilizare ar putea fi anunțat oricând Vladimir Putin, mai ales că mai multe voci susțin că nu este necesar un nou document.

Mai mulți bloggeri militari naționaliști au lansat mai multe mesaje privind mobilizarea generală din decembrie sau ianuarie. În același timp, mass-media independentă din Rusia a dat publicutății o investigație prin care se arată că structurile de stat din Rusia, întreprinderi, se pregătesc în continuare de mobilizare, pentru că angajații lor sunt trimiși pentru mai multe programe de formare și cursuri legate de mobilizare.

Kremlinul a susținut că președintele rus Vladimir Putin nu are nevoie să semneze un decret care să pună capăt în mod oficial perioadei de mobilizare.