MENIU

Profesor concediat după ce i-a pus pe elevi să-și scrie necrologul

Foto ilustrativ

Caz șocant dar, în egală măsură, estrem de controversat, în Statele Unite, Un profesor de psihologie a fost concediat după ce le-a dat elevilor, ca temă, să-și scrie un soi de necrolog.

Potrivit protagonistului, scopul exercițiului a fost ca elevii să înțeleagă impactul morții și practic să învețe să prețuiască viața.

Mai precis, provocarea lansată de profesor a fost următoarea: „Dacă ai muri peste 24 de ore, ce ai face altfel față de ziua de ieri?”

Conducerea școlii nu a dat aceeași interpretare și a considerat că gestul a fost nepotrivit și potențial înșelător, mai ales în contextul atentatelor armate recente din școlile americane.

Tot ce a încercat profesorul de psihologie, cunoscut sub numele de Jeffrey Keene, de la liceul din Orange County, a fost să le ofere copiilor o conexiune între o lecție de psihologie și un atentat armat la școală. El le-a cerut elevilor săi să-și scrie propriul necrolog, pentru a reflecta asupra vieții lor, notează FoxNews.


După ce a aflat că a fost concediat, profesorul a încercat să discute cu directorul școlii, spunându-i că nu a făcut nimic rău. Acesta nu l-a ascultat, ba chiar i-a cerut să demisioneze, înainte de a fi demis.

Profesorul consideră că a fost nedreptățit, fapt pentru care s-a adresat justiției. 

 

Mai multe articole despre:
profesor concediat necrolog dat afara controversa