MENIU

Principalul opozant al lui Putin, reținut

Principalul opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, a fost reţinut joi după o serie de noi percheziţii desfăşurate la sediul organizaţiei împotriva corupţiei condusă de acesta, informează Agerpres, care citează AFP şi Reuters.

"Aleksei a fost reţinut prin forţă şi dus de acolo. Nu a opus rezistenţă. Avocaţii se află încă la FBK, unde este în desfăşurare o percheziţie", a scris pe Twitter purtătoarea sa de cuvânt, Kira Iarmîş.

Aleksei Anatolievici Navalnîi  a căpătat popularitate în Rusia și în mass-media rusă și cea internațională, criticând corupția și regimul lui Vladimir Putin. El a organizat demonstrații de amploare promovând democrația și condamnând corupția politică din Rusia, „atacându-l” pe Putin și aliații săi.

În septembrie 2013 Navalnîi a candidat la funcția de primar al Moscovei, pierzând cursa în fața lui Serghei Sobianin(candidatul lui Putin), cu 27% din voturi.

Navalnîi a fost arestat de numeroase ori de autoritățile ruse, cel mai serios caz fiind în 2012, când autoritățile federale l-au acuzat de fraude și delapidări, acuzații respinse de el.

 

Mai multe articole despre:
Putin opozant retinut