MENIU

Preşedintele Comisiei Europene, marcat de atentatul din Nisa: "M-a şocat, întristat..!"

<p><strong>JEAN-CLAUDE JUNKER</strong></p>

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, s-a declarat vineri 'întristat' de atentatul 'laș și barbar' din orașul francez Nisa și a deplâns numărul mare de victime din acest oraș-simbol al Europei, transmite AFP.

''Atacul terorist laș și barbar care a lovit orașul Nisa în timpul nopții m-a șocat, întristat și îndurerat profund'', a declarat Juncker, în marja Summitului Europa-Asia de la Ulan Bator.

''Încă o dată, atâtea vise distruse, atâtea planuri de viață întrerupte, atâtea biografii rupte'', a spus fostul premier luxemburghez.

El a evocat caracterul special al orașului Nisa, cunoscut drept capitală a Coastei de Azur și destinație turistică importantă pentru europeni încă din secolul XIX. ''Noi ne simțim în profundă armonie (...) cu locuitorii Nisei, cu orașul Nisa, unde mulți europeni merg pentru a se relaxa, pentru a-și trăi viața. Suntem în armonie profundă cu poporul francez'', a spus Jean-Claude Juncker. ''Trăiască Franța și trăiască Republica sa!'', a încheiat înaltul oficial european, vizibil emoționat.