MENIU

Presa germană: "Guvernarea premierului bulgar Boiko Borisov nu are nicio legătură cu statul de drept"

Revista germană Der Spiegel susține că rămâne o enigmă modul în care Comisia Europeană a ajuns la o evaluare pozitivă privind Bulgaria în raportul legat de Mecanismul de Cooperare și Verificare și a promis pentru prima dată eventuala încetare a acestuia pentru Bulgaria.

Asta deoarece realitatea din Bulgaria este foarte diferită, iar stilul de conducere al premierului Borisov nu are nicio legătură cu statul de drept, mai scrie Der Spiegel în articolul "La capătul UE", conform hotnews.ro.

"Primul ministru Boiko Borisov e cel mai puternic om din Bulgaria de mai bine de 10 ani. La prima vedere, este moderat conservator și pro-european în politica externă. Bulgarul evită o confruntare cu Bruxelles şi atacuri verbale împotriva UE, cum face Viktor Orban. Dar în interiorul ţării, Boiko Borisov, fost polițist, luptător de karate și bodyguard, conduce cu o mână fermă”, scrie publicația nemțească.

"Se prezintă ca un șef bun și prietenos și vorbește adesea ca un om din popor. Este important pentru el să nu pară un autocrat. Dar sistemul său nu are aproape nicio legătură cu adevăratul stat de drept", adaugă jurnalistul care scrie exclusiv despre politică și economie în țările est-europene.

"Legea este ceea ce Borisov spune sau dispune, de multe ori numai prin telefon sau SMS", mai scrie autorul materialului.

Der Spiegel este o revistă săptămânală germană de știri, reportaje și comentarii politice, economice, culturale și eseuri, înființată în 1947.

Mai multe articole despre:
presa germana der spiegel borisov