MENIU

Premierul Boris Johnson a anunțat că va demara noi testări în masă pentru britanici. Ce măsuri se vor RELAXA din 12 aprilie

Boris Jonhson

Premierul Marii Britanii - Boris Johnson a declarat, luni, că britanicii vor putea face un test COVID-19 de două ori pe săptămână într-o nouă încercare de ținere sub control a pandemiei, pe măsură ce restricțiile se relaxează. Și campania de vaccinare continuă în ritm alert.

Boris Johnson, care este așteptat să confirme planurile de relansare a călătoriilor internaționale și deschiderea unor secțiuni ale economiei, a declarat că noul program de testare va ajuta detectarea cazurilor fără simptome. Întrucât o mare parte din Europa intră în noi blocaje din cauza numărului mare de cazuri covid, Johnson a stabilit un plan eșalonat pentru a relaxa restricțiile în lunile următoare, un pas uriaș pentru una dintre cele mai afectate țări în timpul pandemiei.

„Pe măsură ce continuăm să facem progrese semnificative în ceea ce privește programul nostru de vaccinare și cu foaia noastră de parcurs pentru a atenua cu atenție restricțiile în curs, testarea rapidă regulată este și mai importantă pentru a ne asigura că aceste eforturi nu sunt irosite”, a spus Johnson într-un comunicat.

Ministrul Sănătății, Edward Argar, a declarat că testele vor fi trimise acasă sau la firme ori preluate de la farmacii sau centre de testare. El a spus că este încrezător că oamenii se vor izola. „Oamenii fac ceea ce trebuie”, a spus el în presa britanică. Testarea sporită îi va ajuta pe oficialii din domeniul sănătății să urmărească pandemia, întrucât țara se redeschide încet dintr-un blocaj strict de patru luni.

Boris Johnson urmează să aprobe redeschiderea magazinelor de retail, a unităților din domeniul ospitalității în aer liber și a saloanelor de frumusețe începând cu data de 12 aprilie.

Pașapoartele pentru vaccinuri sunt, de asemenea, în curs de testare pentru evenimente în masă.

Mai multe articole despre:
marea britanie carantina teste relaxari