MENIU

Poroșenko: Peste jumătate din trupele ruse nu se mai află în Ucraina

Președintele, Petro Poroșenko, a declarat, astăzi, că cea mai mare parte a trupelor ruse, prezente în Ucraina, a părăsit teritoriul ucrainean, la cinci zile după intrarea în vigoare a unui acord de încetare a focului, destinat să pună capăt conflictului din regiunile din sud-estul Ucrainei, informează France Presse.

”Potrivit ultimelor informații, pe care le-am primit de la serviciile secrete, forțele ruse s-au retras în procent de 70% de pe teritoriul Ucrainei”, a declarat președintele Poroșenko, într-o reuniune a guvernului de la Kiev, informează Agerpres.

”Acest lucru ne dă speranță în viitorul inițiativei de pace”, a adăugat el, cu referire la ”protocolul” de încetare a focului, semnat, vineri, între Kiev și liderii rebelilor proruși, pentru a pune capăt conflictului, care durează aproape cinci luni și care s-a soldat cu peste 2.700 de morți.

NATO a solicitat, luna trecută, Rusiei să pună capăt ”acțiunilor militare ilegale” în Ucraina, după ce a afirmat că mai mult de 1.000 de soldați ruși luptă, în Ucraina, alături de insurgenți, iar alți circa 20.000 sunt comasați la graniță.

Mai multe articole despre:
Rusia Ucraina trupe ruse Petro Poroşenko