MENIU

Poroşenko: 2.475 de membri ai forţelor armate ucrainene au fost retraşi de la Debalţeve

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a anunţat, miercuri seară, la Kiev, că 2.475 de membri ai forţelor armate ucrainene au fost retraşi de la Debalţeve, în estul ţării, relatează Interfax, citată de Mediafax.

"Până în prezent, 2.475 de membri ai forţelor armate (ucrainene) au fost retraşi de la Debalţeve. Dintre ei, 2.132 fac parte din cadrul armatei, 158 din Garda Naţională, iar restul din Ministerul de Interne. Aproape 200 de echipamente militare au fost evacuate din zona (localităţii) Debalţeve", , a anunţat Poroşenko, în timpul unei reuniuni a Consiliului Naţional de Securitate.

Pe de altă parte, cu puțin timp în urmă, un lider al autoproclamatei republici populare din Doneţk aprecia că "aproximativ 3.000" de militari ucraineni sunt prezenţi la Debalţeve.

Comandantul unei unităţi paramilitare proguvernamentale, Semen Semencenko, anunţa, miercuri dimineaţă, pe pagina sa de Facebook că militarii ucraineni părăsesc oraşul strategic Debalţeve, în mod "planificat şi organizat".

Luptele au continuat în acest oraş în pofida acordului de încetare a focului de la Minsk, care a intrat în vigoare duminică.

Forţele separatiste susţin că au preluat controlul asupra oraşului şi le-au oferit trupelor ucrainene şansa de a se preda şi de a depune armele, o afirmaţie negată de Kiev. Guvernul a recunoscut, însă, că mai mulţi militari au fost luaţi prizonieri, dar nu a precizat care este numărul lor exact.