MENIU

Paul McCartney, la un pas de moarte pe celebra trecere de pietoni Abbey Road - Scena, povestită cu umor de fiica muzicianului

Paul McCartney a fost la un pas să fie călcat de o mașină pe celebra trecere de pietoni - Abbey Road - pe care a traversat-o alături de ceilalți muzicieni din The Beatles.

Sir Paul McCartney a fost la un pas să fie lovit de o mașină pe celebra trecere de pietoni care constituie coperta albumului The Beatles - Abbey Road, lansat în 1969. Întâmplarea a fost relatată de fiica lui Paul McCartney, care a subliniat că tatăl său a fost aproape pus la pământ exact în zona trecerii respective.

Muzicianul britanic Paul McCartney a fost aproape să fie călcat de o maşină pe faimoasa trecere de pietoni din faţa Abbey Road Studios din Londra, unde una dintre fiicele sale, Mary, filma o scenă pentru un documentar care celebrează împlinirea a 90 de ani de la inaugurarea acestei clădiri celebre.

Mary, de 53 de ani, a dezvăluit că s-a întâmplat în timpul recreării momentului în care cei patru Beatlesi trec pe zebră, din noul său documentar - If These Walls Could Sing.

McCartney, în vârstă de 80 de ani, se afla exact în acel moment imortalizat pe coperta albumului Abbey Road al trupei britanice The Beatles.

Fotografa şi regizoarea Mary McCartney a făcut dezvăluirile următoare pentru publicaţia S Magazine: "Secvenţa în care o maşină aproape l-a călcat pe trecerea de pietoni a fost atât de amuzantă. Când ieşeam din studioul de înregistrări, i-am spus: \"te voi filma (pe acea trecere de pietoni - n.red.)\". El a păşit pe zebră, însă o maşină nu a oprit deloc pentru a-i acorda prioritate", relatează agerpres.ro, citând DPA.

Mary McCartney a mărturisit că a fost "cu adevărat emoţionată" atunci când i-a prezentat tatălui ei acel documentar, deoarece trupa The Beatles a înregistrat cele mai multe dintre albumele sale în studioul Abbey Road şi a atribuit celui de-al 11-lea album al său numele clădirii londoneze.

"L-am dus la un cinematograf să îl vadă, iar eu îmi spuneam fără încetare în mintea mea: \"Dumnezeule, sper să îi placă!\". În ziua următoare, eram la un eveniment şi cineva mi-a spus: \"L-am văzut pe tatăl tău şi el a vorbit foarte mult despre documentarul tău\". Acesta este un loc de care el este foarte ataşat, iar atunci când a aflat că eu făceam documentarul, a fost foarte mulţumit şi asta l-a făcut să se gândească din nou la Abbey Road şi la multe alte poveşti", a adăugat fiica starului britanic.

Mary McCartney a mai spus că se emoţionează întotdeauna atunci când vizitează studioul Abbey Road, care îi readuce în minte "reminiscenţe din trecutul" petrecut alături de mama ei, antreprenoarea din domeniul gastronomiei Linda McCartney, care a murit în 1998.

"Mulţi oameni care lucrează încă acolo au colaborat în trecut cu părinţii mei şi ei mă trăgeau într-o parte pentru a-mi spune: \"Ne aducem aminte de mama ta şi de cât era ea de sociabilă şi de minunată\". Asta mi-a smuls câteva lacrimi în mai multe rânduri. Oamenii îmi spuneau: \"Dumnezeule, o plăceam cu adevărat, venea cu noi la cantină, bea o ceaşcă de ceai alături de noi şi stătea de vorbă cu noi\". Vorbele lor mi-au adus multă bucurie, dar m-au şi întristat", a adăugat Mary McCartney.

Documentarul include apariţii speciale ale starului Paul McCartney şi ale colegului său supravieţuitor din trupa The Beatles, Ringo Starr, precum şi ale altor celebrităţi din industria muzicală, precum Elton John, Roger Waters şi Liam Gallagher.

Abbey Road Studios din Londra a fost inaugurat în 1931 odată cu o reprezentaţie artistică susţinută de Edward Elgar. De atunci, studioul londonez a găzduit sesiuni de înregistrări ale altor artişti de marcă, precum trupa Radiohead, cântăreaţa Amy Winehouse şi cântăreaţa Adele. Studioul din centrul Londrei, în faţa căruia se află trecerea de pietoni făcută celebră de trupa The Beatles, a primit statutul de clădire protejată prin legea patrimoniului britanic în anul 2010.