MENIU

Oligarh rus, atac fulgerător la Vladimir Putin: Trăim ca niște BABUINI din estul Africii!

„Rușii trăiesc ca niște babuini”. Este declarația halucinantă făcută de un oligarh rus foarte apropiat de Putin care ar putea stârni furie la Kremlin. Oleg Deripaska, supranumit și „regele aluminiului rusesc” a comentat despre situația deplorabilă în care a ajuns economia și piața din Rusia. 

Miliardarul Oleg Deripaska a comparat Rusia cu o „țară de babuini din Africa de Est”, sub conducerea lui Vladimir Putin.

Gigantul industriei de aluminiu a spus că Rusia trăiește din exportul de hidrocarburi și „abia își duce traiul, ca babuinii din Africa de Est”.

„Modelul economic al Rusiei este asemănător modului de viață din țara babuinilor, unde populația abia își mai ține rostul, iar autoritățile observă cu calm...”, a scris Deripaska într-un mesaj pe canalul său de Telegram.

Gazul și petrolul au susținut economia, iar Rusia este mai dependentă de exporturi mai mult ca oricând. În ultimii 12 ani nu s-au luat măsuri pentru creșterea economică. Mai mult, în 2024, Rusia ar putea rămâne fără bani. Analiștii spun că declarația oligarhului rus este un semnal că elitele Kremlinului încep să pună la îndoială regimul lui Putin