MENIU

O femeie a ajuns de urgență la spital după ce a băut prea multă apă. Nina are 41 de ani

O femeie din Queensland, Australia, a ajuns în stare critică la spital după ce a consumat patru litri de apă pe zi, încercând să trateze simptomele unei răceli banale.

Nina Munro, o femeie de 41 de ani, a fost internată de urgență și a petrecut cinci zile la terapie intensivă, deoarece nivelul de sodiu din sângele ei a scăzut la un nivel periculos. Medicii au fost șocați de faptul că a reușit să supraviețuiască unei astfel de situații grave.

Cum s-a întâmplat totul

"Nu înțeleg cum am scăpat cu viață. Mă înecam lent și nici nu eram conștientă de asta", a povestit Munro pentru Mirror. Înainte de acest incident, ea s-a confruntat timp de șase săptămâni cu episoade de tuse și răceli ușoare. De-a lungul acestei perioade, a consultat cinci medici care i-au prescris diverse tratamente, inclusiv sfaturi să se hidrateze constant. Munro a menționat că a urmat tratamente cu steroizi, antibiotice, spray-uri nazale și Nurofen – medicamente care, combinate, au contribuit la scăderea nivelului ei de sodiu.

În ziua în care a fost spitalizată, Nina deja vomita de trei zile și băuse aproximativ patru litri de apă, fără a mânca nimic. Aceasta a dus la scăderea dramatică a sodiului din sângele său, până la niveluri periculoase. După experiența traumatizantă, Munro avertizează oamenii să fie mai atenți cu privire la consumul de apă: „Medicii mi-au spus să beau apă doar atunci când îmi este sete. Am trecut prin mai multe investigații în timpul celor cinci zile petrecute la terapie intensivă".

Acum complet recuperată, Munro urmează sfaturile medicilor și a adoptat o abordare mai echilibrată privind hidratarea.