MENIU

O experienţă “magică” la viitorul Shanghai Disneyland

Compania americană Walt Disney a ridicat vălul secretomaniei ce acoperea cu străşnicie planurile de construire a mult-anticipatului Shanghai Disneyland.  Magicul parc de distracţie, ce-şi va dechide larg porţile în primăvara anului viitor, va include şase tărâmuri de vis, pline de atracţii pentru întreaga familie, peste care va veghea ca un străjer imens cel mai înalt castel construit vreodată într-un parc Disney.

Bob Iger, preşedinte şi C.E.O. al Companiei Disney, a dezvăluit, miercuri, la Shanghai Expo Centre, un model la scară al viitorului parc tematic de clasă mondială. Cele şase tărâmuri de vis ale Disneyland-ului „made in China” sunt: Mickey Avenue, Gardens of Imagination, Fantasyland, Adventure Isle, Treasure Cove and Tomorrowland.

Oaspeţii chinezi şi din toată lumea se pot întâlni cu personajele preferate din „Războiul Stelelor”, fie ele pozitive sau negative în timp ce vizitează decorurile folosite la filmarea binecunoscutei saga SF, concepută de George Lucas. Periplul va include şi o întâlnire de neuitat cu celebra Familie... Skywalker.

Din lumea viitorului imaginată de genialul cineast american, vizitatorii se pot avânta în Universul Marvel, pentru a face cunoştinţă cu Iron Man şi Spider-Man.

Fantasyland va însufleţi fantezia copiilor cu o călătorie în noua versiune a „mocăniţei” celor Şapte Pitici şi un voiaj prin Grota de Cristal, care trece pe sub Castelul Fermecat din Poveste.

Cât despre castelul cu pricina, acesta va fi mai mare decât oricare alt castel din celelalte parcuri Disney şi va fi primul care va găzdui toate prinţesele îndrăgite ale brand-ului American.

Tomorrowland se va mândri cu o nouă atracţie Buzz Lightyear, un simulator de zbor cu jetpack-ul - aşa numitul rucsac cu reacţie şi o cursă futuristă în lumea lui Tron, pe o motocicletă cu două roţi de “lumină”, pe sub o canopie cerească ale cărei lumini îndepărtate îşi schimbă culorile într-una.

Şi, ca o încununare a tuturor atracţiilor de până acum, Shanghai Disneyland va oferi o incursiune plină de peripeţii în periculoasa Insulă a Piraţilor din Caraibe. Bonus-ul ar fi cea mai lungă rută de promenadă şi paradă din toate parcurile contruite până acum şi cele mai multe suveniruri şi piese de colecţie pentru “miliardele” de vizitatori din Asia şi de oriunde în lume.

Noul parc Disney va costa 5,5 miliarde de dolari şi va include două hoteluri: clasicul Shanghai Disneyland, cu 420 de camere şi modernistul Toy Story Hotel, cu peste 800 de camere.

Shanghai Disneyland este un “joint-venture” între compania mamă americană şi Grupul chinez Shanghai Shendi.