MENIU

Nivelul de alertă teroristă, ridicat la 'maximum' în regiunea Lyon. Hollande face apel la unitate

Președintele francez, François Hollande, a anunțat, vineri, că nivelul de alertă în cadrul planului antiterorist Vigipirate a fost ridicat la 'maximum' în regiunea Lyon (centru-est) pentru următoarele trei zile și a lansat un apel la 'unitate în fața terorismului', în Franța, relatează AFP.

"În aceste momente, în fața acestor încercări, riscuri și amenințări, unitatea, mobilizarea și capacitatea Națiunii de a rezista vor permite să luptăm împotriva terorismului cu cea mai mare eficacitate", a declarat șeful statului, la încheierea unei reuniuni de urgență la președinție. 

Hollande a precizat că victima atacului din țara sa, directorul unei întreprinderi, "asasinat cu lașitate", avea 50 de ani și autorul presupus a fost arestat în special datorită intervenției forțelor de securitate și a pompierilor.

Totodată, fostul președinte al Franței, Nicolas Sarkozy, la conducerea opoziției de dreapta, dar și lidera extremei drepte, Marine Le Pen, au cerut măsuri rapide pentru "a învinge islamismul".

La rândul său, ministrul de Interne spaniol, Jorge Fernandez Diaz, a anunțat că nivelul de alertă antiteroristă a fost ridicat și în Spania, de la 'patru' la 'cinci', în contextul valului de atentate, care au avut loc, vineri, în Franța, Tunisia, Kuweit și Somalia.

Cel puțin 37 de persoane au fost ucise, vineri, într-o stațiune balneară din Tunisia și zeci de civili au fost, de asemenea, uciși într-o moschee din Kuweit, în timpul unor atacuri care ar fi fost comise de jihadiști.

 

Un om decapitat și mai mulți răniți într-un atac terorist în Franța. Un prim suspect, arestat


Atentat în Tunisia: 37 de persoane au murit și alte 36 au fost grav rănite