MENIU

Netanyahu, răspuns pentru Hamas: „Vom continua războiul până distrugem Hamas, să ne eliberăm ostaticii!” - De ce sunt tensiuni cu SUA

Benjamin Netanyahu Foto: Profi Media

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, răspunde Hamas, care a anunțat că nu va mai elibera ostaticii până când nu va înceta focul în Fâșia Gaza. 

 

Premierul Benjamin Netanyahu a declarat că Israel „nu va opri focul până când nu sunt atinse toate obiectivele. Hamas a încălcat acordul. Am spus că vom relua războiul dacă o fac și asta s-a întâmplat.

Tensiuni uriașe între Israel și Hamas: Teroriștii palestinieni anunță că NU mai eliberează ostaticii - Netanyahu, față în față cu familiile prizonierilor

Decizia noastră definitivă este să distrugem Hamas, să ne eliberăm ostaticii și să ne asigurăm că nu va mai fi niciun nou control terorist asupra Gazei care să amenințe Israelul”, a declarat Netanyahu, sâmbătă seară, într-o conferință de presă.

„Spun clar şi răspicat: Vom continua războiul până când ne vom atinge toate obiectivele... Nu există nicio modalitate de a atinge aceste obiective în afară de victorie şi nicio modalitate de a câştiga în afară de invazia terestră", a reiterat premierul israelian.

„Nu voi acționa iresponsabil și nu voi dezvălui informațiile complete care mi-au fost prezentate și recomandările primite de la organele de securitate. Când a fost posibil, am eliminat mulți lideri ai Hamas și ai altor grupuri teroriste și vom finaliza acea misiune acum”, a mai spus premierul israelian.

Întrebat dacă va renunța după război, având în vedere nepopularitatea din recentele sondaje, Netanyahu a replicat că dacă ținea cont de sondaje nu ar mai fi fost în funcție.

„Nu mă ocup de sondaje. Am primit un mandat de la cetățenii Israelului să conduc statul Israel... Dacă am lucra pe baza unor sondaje zilnice, n-aș mai fi fost aici nici măcar o zi”, a declarat Netanyahu.

Premierul Israelului a recunoscut și tensiunile dintre Israel și SUA pe tema încetării focului pentru salvarea civililor, salutând în același timp și sprijinul SUA.

„Există diferențe de opinie cu privire la modul de atingere a tuturor acestor obiective, dar cei doi aliați au reușit în general să treacă peste ele”, a mai spus Netanyahu și a recunoscut că sunt dezacorduri „cu privire la problemele umanitare”.

„În cele din urmă, acesta este războiul nostru. Până la urmă trebuie să luăm decizii. Noi luăm deciziile și încercăm și reușim adesea să ne convingem prietenii americani. Sper și cred că așa se va întâmpla în viitor”, a adăugat Netanyahu, citat de The Times of Israel.

 

Mai multe articole despre: