MENIU

Malaezia refuză să predea Coreei de Nord cadavrul fratelui dictatorului Kim Jong-Un

Kim Jong-un

Malaezia nu va preda Coreei de Nord cadavrul fratelui vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-Un, asasinat la începutul săptămânii, atât timp cât familia nu a furnizat mostre ADN, a informat, vineri, poliția malaeziană, potrivit Agerpres, care citează AFP.

"Până în prezent, niciun membru al familiei sau apropiat nu a venit să identifice ori să reclame corpul. Avem nevoie de mostre ADN de la un membru al familiei pentru a stabili profilul persoanei decedate", a declarat un responsabil al poliției, Abdul Samah Mat.

"Coreea de Nord a adresat o cerere pentru restituirea corpului, dar, înainte de a-l preda, avem nevoie să identificăm corpul", a subliniat acest responsabil.

Vicepremierul malaezian Ahmad Zahid Hamidi a confirmat, joi, că bărbatul asasinat, luni, la aeroportul internațional din Kuala Lumpur, era Kim Jong-Nam, fratele vitreg al lui Kim Jong-Un, referindu-se la pașapoarte aflate în posesia victimei.

Ahmad Zahid Hamidi a mai spus că Malaezia este pregătită să răspundă favorabil cererii Phenianului, odată ce investigațiile vor fi încheiate.

Mai multe articole despre:
Kim Jong-nam asasinare Kim Jong-Nam