MENIU

Lucrătorii de la căile ferate franceze au demonstrat împotriva modificării legii pensiilor

Peste 40.000 de lucrători din căile ferate franceze au demonstrat pe străzile Parisului împotriva modificării legii pensiilor şi a sistemului salarial. Manifestaţia a fost organizată la apelul a 5 federaţii sindicale din domeniu, dar la marş s-au alăturat şi angajaţi de la societatea de distribuire a gazelor şi electricităţii, precum şi salariaţi ai serviciilor de transport în comun.

Pentru servicii de calitate, creşteţi puterea de cumpărare a oamenilor, Majoraţi salariile şi pensiile, se putea citi pe pancartele purtate de manifestanţi. Mişcările de protest au fost planificate încă de la sfârşitul lunii decembrie, dar organizarea lor a fost grăbită de publicarea decretelor prin care se modifică sistemul de pensionare şi cel salarial la Societatea naţională a căilor ferate.

Principala nemulţumire se referă la prelungirea numărului de ani de cotizare pentru obţinerea pensiei maxime de la 40 la 41 de ani. salariaţii văd în această măsură doar începutul unei serii de restricţii, în contradicţie cu promisiunile electorale ale preşedintelui Nicolas Sarkozy.
Mai multe articole despre:
Franţa sindicate marş căi ferate Legea pensiilor