MENIU

Atac şi luare de ostatici la parlamentul tunisian. 17 turişti au murit

UPDATE. Cel putin 19 oameni, dintre care 17 turiști au fost uciși într-un atac asupra clădirii parlamentului din Tunis și a unui muzeu situat în imediata apropiere a sediului legislativului, a anunțat miercuri o oficialitate guvernamentală tunisiană, potrivit BBC.

Cel putin 19 oameni, dintre care 17 turisti, au fost ucisi in Tunisia dupa ce mai multe persoane inarmate au intrat intr-un muzeu din capitala. Printre turiștii uciși se află cetățeni britanici, italieni, polonezi, francezi și spanioli.

Trei indivizi înarmați au atacat miercuri clădirea parlamentului tunisian, situată în centrul orașului Tunis, transmite Agerpres.

Activitatea comisiilor parlamentare a fost suspendată, iar deputații tunisieni au primit ordinul de a se aduna în sala de plen, potrivit deputatei Monia Brahim, membră a partidului islamist Ennahda.

"Până la acest moment, nu există informații conform cărora printre victime sau în interiorul muzeului s-ar afla și cetățeni români", a anunţat MAE român.

"Menționăm că ambasadorul României la Tunis se afla în momentul atacului în clădirea Parlamentului, aflată în apropierea muzeului. Acesta a fost evacuat în siguranță", au precizat autorităţile de la Bucureşti.

Mai multe articole despre:
parlament luare de ostatici Tunisia