MENIU

Jurnalişti sub acoperire dezvăluie: Statul Islamic va ataca o ţară din UE. Ce stat este vizat

Teroriştii vor cu orice preţ să atace UE. Statul Islamic este pregatit sa atace Marea Britanie, au aflat jurnalistii sub acoperire infiltrati online printre jihadisti. Se pare ca gruparea extremista se concentreaza acum pe determinarea recrutilor britanici sa comita atentate de tipul "lupilor singuratici", mai degraba decat sa-i convinga sa calatoreasca in Siria sau Irak pentru a lupta pe front, scrie ziare.com.

Sky News a creat online mai multe personaje fictive, care au intrat in legatura cu membri ai Statului Islamic.

Jurnalistii din spatele conturilor respective au primit, in cele din urma, ghiduri pentru teroristi - inclusiv sfaturi despre strangeri de fonduri si fabricarea de arme - de la jihadisti din conducerea ISIL din Siria.

De asemenea, reporterilor li s-a spus ca Statul Islamic are deja mai multi potentiali teroristi in Marea Britanie, pregatiti sa comita atacuri cu bomba, unii dintre ei antrenati in Siria.

Conturile fictive apartineau unui barbat si unei femei care se declarau sustinatori ai jihadului. Aceste personaje inventate au inceput sa posteze mesaje extremiste pe retelele sociale si pe forumuri, intrand astfel in legatura cu militantii.

Reporterii au aflat inclusiv despre faptul ca islamistii britanici planuiau sa-i asasineze pe regina Elisabeta si pe printul Charles, la ceremoniile pentru a marca incheierea celui de-Al Doilea Razboi Mondial, complotul fiind insa dejucat.