MENIU

Joe Biden va anunța mai multe sancțiuni împotriva Rusiei în timpul călătoriei în Europa - Discuții decisive despre războiul lui Putin

Președintele american Joe Biden intenționează să anunțe un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei în timpul călătoriei sale la Bruxelles și Varșovia săptămâna aceasta.  

Biden va vizita capitala Belgiei, acolo unde NATO și Uniunea Europeană își au sediul, pentru a purta discuții cu liderii UE joi. El va fi însoțit de secretarul american al apărării, generalul Lloyd Austin.

Președintele SUA va călători apoi la Varșovia, capitala Poloniei, vineri. „Va avea ocazia să coordoneze următoarea fază de asistență militară pentru Ucraina”, a declarat reporterilor Jake Sullivan, consilier pentru securitate națională.

„Biden se va alătura partenerilor noștri pentru a impune noi sancțiuni Rusiei și pentru a înăspri sancțiunile existente pentru a combate evaziunea și pentru a asigura o aplicare solidă”, a mai spus acesta.

Marți, purtătorul de cuvânt a lui Biden - Jen Psaki a anunțat că va fi forțată să renunțe la turneul european după ce a fost testată pozitiv pentru Covid. Ea a spus că a avut luni două întâlniri distanțate social cu Biden și că acesta a fost testat negativ marți.

Mai multe articole despre:
joe biden ucraina putin sanctiuni vizita europa