MENIU

Iranul, pe un butoi de pulbere. Polițiștii au deschis focul într-o stație de metrou și au bătut mai multe femei în tren - VIDEO

Sursa foto: Captură video

Iranul este pe un butoi de pulbere. Poliția a deschis focul într-o stație de metrou din Teheran pentru a alunga protestatarii care se adunaseră acolo. Forțele de ordine au bătut și mai multe femei care nu aveau capul acoperit. 

Mai multe filmări distribuite pe reţelele de socializare arată cum pasagerii aleargă către ieşirile staţiei de metrou, după ce poliţia a deschis focul. Oamenii s-au călcat în picioare pentru a fugi din calea gloanțelor.

Staţiile de metrou sunt patrulate de trupele aşa-zisei "poliţii a moralităţii" încă din această vară. Totul se întâmplă, după ce guvernul a înteţit acţiunile împotriva femeilor care nu respectă legea islamică. Alte filmări arată cum poliţiştii patrulează în trenuri şi lovesc femeile care nu respectă codul vestimentar.

Protestele în Iran au început după moartea unei tinere iraniene de origine kurdă în arestul "poliţiei moralităţii", pe 16 septembrie. Până în prezent, cinci protestatari au fost condamnaţi la moarte, în primă instanţă. 

Mai multe articole despre:
iran politie metrou focuri de arma metrou teheran