MENIU

Iranul consideră că un acord nuclear cu marile puteri este "posibil"

Un acord nuclear cu marile puteri este "posibil" în pofida absenţei unor progrese la ultimele discuţii de la Viena, a afirmat duminică şeful diplomaţiei iraniene Mohammad Javad Zarif, citat de AFP.

"Un acord este posibil dar iluziile trebuie să dispară. Nu trebuie pierdută iar ocazia aşa cum s-a întâmplat în 2005", a scris Zarif pe contul său de Twitter, referindu-se la eşecul negocierilor în urmă cu aproape zece ani în privinţa programului nuclear controversat al Teheranului.

Negocierile, care au avut loc în această săptămână la Viena, au fost "dificile", a apreciat ministrul Afacerilor Externe, care conduce discuţiile cu ţările din grupul 5+1 (China, Statele Unite, Franţa, Marea Britanie, Rusia şi Germania), reprezentate de şeful diplomaţiei europene Catherine Ashton.

A patra sesiune de negocieri pe tema limitelor programului nuclear al Teheranului s-a încheiat vineri fără progrese majore dar cu promisiunea continuării dialogului. Iranul şi marile puteri nu au început, aşa cum era prevăzut, să redacteze un acord final, pe care cele două părţi vor să îl semneze până la 20 iulie.

Mai multe articole despre:
Iran Mohammad Javad Zarif șeful diplomației