MENIU

Investigația care dezvăluie minciuna cancelarului Austriei - Migrația, în creștere pe ruta Serbia-Ungaria

Investigația care dezvăluie minciuna cancelarului Austriei - Migrația, în creștere pe ruta Serbia-Ungaria

O investigație din presa germană scoate la iveală că o analiză din 8 noiembrie a Ministerului de Interne din Austria nu conține nicio mențiune despre vreo mișcare semnificativă de migrație prin România. În plus, migrația ar fi crescut vertiginos pe ruta Serbia – Ungaria, relatează Realitatea PLUS. 

Publicația germană „Der Spiegel” arată că pentru cetățenii din Tunisia și India, ruta balcanică către Austria începe de obicei în Serbia, relatează Realitatea PLUS. Iar 93% dintre cetățenii indieni înregistrați în Austria au sosit în Europa prin Belgrad sau alt aeroport din Serbia. Ei au mers spre Ungaria, iar autoritățile maghiare i-ar fi lăsat pur și simplu să treacă, notează jurnaliștii germani.

În ciuda acestor informații, cancelarul austriac nu încetează atacurile la adresa țării noastre! Karl Nehammer susține chiar că autoritățile din România sunt cele care au date nereale despre numărul migranților. Oficialul este contrazis și de datele oficiale transmise de Frontex, Agenția Europeană pentru Pază de Frontieră. Acestea arată că doar 3% dintre migranții care intră în Schengen trec prin România, iar cei mai mulți traversează granițele pe ruta Balcanilor de Vest.

„Poliția Română știe datele care sunt înregistrate în România. În Austria am înregistrat sute de mii de imigranți iar 75.000 nu sunt înregistrați. Este un număr uriaș. Este o chestiune de securitate pentru întreaga Uniune Europeană”, a declarat Karl Nehammer, înainte de Consiliul European din 15 decembrie de la Bruxelles.

Potrivit Frontex, în primele 10 luni ale acestui an, peste 200 de mii de oameni au intrat ilegal în UE, iar un sfert dintre ei au folosit ruta balcanilor de vest. Cei mai mulți provin din Siria.

Sub 3% din migranții care intră în Schengen trec prin România, doar 3.574 din aproape 130.000 în acest an, a anunțat ministrul de Interne - Lucian Bode. Aceste intrări pe teritoriul României s-ar fi făcut din Serbia sau din Bulgaria: din Marea Neagră nu a intrat niciun migrant ilegal în Schengen, conform Raportului de analiză de risc 2022-2023 al Agenției Europene pentru Poliția de Frontieră, citat de Radio Europa Liberă.

Mai exact, în primele zece luni din 2022, peste 281.000 de oameni au intrat ilegal în Uniunea Europeană. Aproape jumătate dintre aceștia au folosit ruta Balcanilor de Vest, pe Marea Neagră nefiind raportat vreun număr de treceri ilegale. În același timp, trei sferturi din trecerile ilegale din Balcanii de Vest au loc la granițele Serbiei cu state UE (nu doar România, ci și Bulgaria, Ungaria și Croația).

Majoritatea trecerilor ilegale ale granițelor UE se petrec pe ruta Mării Mediterane, peste 60.000. Cei mai mulți dintre migranți provin din țări precum Turcia, Nigeria sau Afganistan. Cei care au folosit această rută provin din Tunisia, Egipt, Bangladesh ori Somalia.

DATELE FRONTEX pentru anul 2021