MENIU

Începând cu 15 martie, 9 coridoare umanitare au fost convenite în Ucraina. Care sunt orașele și rutele

Ucrainenii fug cum pot din calea războiului. Foto/Profimedia

Guvernul de la Kiev promite că îi va salva pe toți cei care au nevoie. Viceprim-ministrul și ministrul numit pentru Reintegrarea Teritoriilor Ocupate Temporar ale Ucrainei, Irina Vereșciuc, a declarat că astăzi, 15 martie, au fost convenite nouă coridoare umanitare.

Până în prezent, nouă coridoare umanitare au fost convenite”, a spus ea.

  • Din regiunea Donețk: de la Berdiansk la Mariupol, va pleca un convoi cu o marfă chimică, inclusiv zeci de tone de apă, medicamente și alimente, iar la întoarcere, convoiul va evacua oamenii la Zaporojie.
  • În regiunea Kiev: de la satele Bogdanovka și Novobogdanovka la Brovary, de la satul Bobryk la Brovary.

"Suntem conștienți de problema uriașă din Ivankovo ​​și lucrăm la acea rută. Sper sincer că vom putea deschide un astfel de coridor umanitar", a subliniat Vereșciuk.

  • În regiunea Sumy: Sumy - Trostyanets - Lebedin - Shostka - Konotop până la Poltava.
  • În regiunea Harkov: din satul Oskol.

 

 

Ministrul a subliniat că autoritățile primesc toate informațiile pe care oamenii le difuzează în rețelele de socializare cu apeluri la ajutor, așadar, „nu vor lăsa pe nimeni” și îi vor salva pe toți cei care au nevoie.

După cum a raportat UNIAN mai devreme, astăzi, 15 martie, în regiunea Sumy vor fi deschise noi coridoare de evacuare . Cereți oamenilor să evacueze prin ei, altfel puteți muri. Evacuarea începe la ora 9 dimineața și va dura până la ora 21:00.