MENIU

Gest șocant al unui polițist după ce un băiat de 11 ani a cerut ajutor pentru mama sa: A fost împușcat în piept - Detalii incredibile

Incident șocant în America. Un băiat de 11 ani a fost împușcat în piept de un polițist chemat chiar prin apelul minorului să intervină într-un caz de violență domestică. Familia băiatului amenință cu proteste și cere acuzarea oficială a agentului în acest caz.

Un ofițer de poliție a fost suspendat după ce și-a folosit arma de serviciu pentru a răni un băiat de 11 ani care a cerut ajutor în locuința sa din sudul Statelor Unite. Băiatul a sunat la 911 pentru a cere ajutor, la cererea mamei sale, din cauza 

Familia cere însă ca ofițerul de poliție să fie concediat și să fie inculpat pentru că l-a împușcat pe băiatul de 11 ani.

Avocatul băiatului rănit de polițist cere o anchetă completă a poliției în acest caz și precizează că nu există „nici o posibilitate” ca băiatul de 11 ani să fi fost confundat cu un adult. Declarațiile avocatului vin după ce polițistul care l-a împușcat în piept pe băiat susține că a crezut că e vorba de un bărbat.

Foto: CNN

Potrivit avocatului, ofițerul de poliție a fost suspendat și a fost deschisă și o anchetă. Dar familia cere demiterea și inculparea acestuia. În plus, se solicită publicarea imaginilor din timpul acțiunii Poliției, care sunt înregistrate de camera pe care fiecare ofițer de poliție o poartă.

Băiatul de 11 ani își continuă recuperarea după ce a ieșit, joi, din spital. Aderrien Murry este traumatizat și va avea nevoie de consiliere, a mai anunțat avocatul familiei.

Totul s-a întâmplat în weekendul trecut, când polițiștii din Indianola, Mississippi, au fost chemați sâmbătă, 20 mai, în jurul orei 6.00, „pentru a răspunde la un caz de tulburare domestică”. Unul dintre polițiștii sosiți la fața locului a deschis focul în timpul intervenției, a anunțat Poliția într-un comunicat oficial.

Mama băiatului a declarat, tot pentru CNN, că i-a cerut fiului său să sune la poliție pentru că unul dintre foștii săi parteneri, care era „furios”, tocmaivenise acasă la ei. 

Aceasta a descris și scena în care ofițerul de poliție l-a împușcat pe fiul său.

„Un ofițer a intrat cu arma de serviciu scoasă și le-a cerut tuturor să plece. Când fiul meu a intrat în cameră, l-a împușcat”, a povestit Nakala Murry. 

Băiatul de 11 ani, șocat după ce a fost împușcat, „continua să întrebe De ce m-a împușcat? Ce am făcut rău?”, a mai spus mama sa.

Aderrien Murry și polițistul care l-a împușcat sunt amândoi de culoare. 

Avocatul a declarat pentru CNN că  băiatul nu ar fi putut fi confundat de către ofițer cu adultul care a făcut obiectul apelului la 911, adică un bărbat „înalt de peste 1,80 de metri”.

„Acest copil de 11 ani avea aproximativ 1, 22 de metri, așa că nu ar fi putut să fie confundat. Nu știm ce s-a întâmplat, dar știm că acest ofițer a acționat neglijent, foarte neglijent și ar fi putut duce la pierderea unei vieți”, a afirmat avocatul.

Acesta a adăugat că băiatul de 11 ani a procedat bine în dimineața gravului incident și l-a descris ca fiind un „băiat bun” care a ascultat cererea mamei sale de a chema poliția.

Indianola are o populație de 10.000 de locuitori, majoritatea afro-americani. 

Incidentul din Indianola poate să declanșeze o milcare de protest ca în celelalte cazuri din SUA din ultimii ani în care mai mulți cetățeni de culoare au fost uciși în urma uno acțiuni ale Poliției. Cum a fost și cazul lui George Floyd ucis de polițiști în 25 mai 2020 în Minneapolis, Minesotta, care a culminat cu protestele masive Black Live Matters din SUA.

Polițiștii americani sunt frecvent acuzați de folosirea excesivă a forței. Potrivit unei baze de date a Washington Post, aceștia au ucis 407 persoane de la începutul anului.

Deja mama băiatului cu alți cunoscuți  au organizat un protest joi dimineață la Primăria Indianola, iar în sâmbătă vor avea loc un marș și un miting pentru a cere concedierea ofițerului și difuzarea imaginilor filmate din timpul acțiunii sale.

„Cererem dreptate. Un băiat de culoare de 11 ani din orașul Indianola a fost la un pas să-și piardă viața. Nu făcuse nimic rău și totul era bine”, a spus mama băiatului rănit.