MENIU

Galerie Foto. Liderii UE, la Consiliul European. În ce imagine apare Klaus Iohannis

<p>Preşedintele Klaus Iohannis, la masa liderilor UE</p>
<p>Robert Fico, premierul Slovaciei</p>
<p>&nbsp;Premierul Italiei şi premierul Croaţiei </p>
<p>Alexis Tsipras, premierul Greciei </p>

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a postat pe pagina sa de facebook 32 de fotografii de la reuiniunea informală a Consililului European, pe tema crizei imigranţilor, la care au fost prezenţi şefi de stat şi premieri din UE.

În cele 32 de fotografii, Klaus Iohannis apare într-o singură imagine, cu spatele, aşezat la masa rotundă a liderilor UE. La doar un scaun distanţă de preşedintele Românie se află şi Angela Merkel. Şeful statului român este al doilea din partea stângă a mesei.

În fotografiile postate sunt prezenţi: preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, preşedintele Franţei, Franciis Hollande, premierul Italiei, Matteo Renzi, premierul Ungariei, Viktor Orban, premierul Slovaciei, Robert Fico, premierul Poloniei, Ewa Copacz.

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că România va aloca 300.000 de euro pentru următorii trei ani pentru programul alimentar mondial privind refugiați, scrie Agerpres. 

 "Este evident că dacă vrem să gestionăm eficient fenomenul migrației trebuie să mergem la cauzele acestui fenomen, adică în zonele de criză, de exemplu, dar nu singura, zona Siria, și trebuie să încercăm să intervenim acolo pentru a termina conflictul și pentru a reinstaura pacea în zonă. Acest lucru este destul de dificil, UE singură cu certitudine nu poate să facă acest lucru, dar poate contribui la acest lucru", a spus șeful statului după reuniunea Consiliului European Extraordinar.

El a subliniat că trebuie acordată atenție zonelor sigure din jurul zonei de criză, dând exemplul țărilor precum Iordania, Liban, Turcia.

"Orice sprijin dat acestor țări dă un rezultat mult mai consistent și mai rapid, decât un sprijin acordat refugiaților care au ajuns deja până în Europa. În acest context a fost reluată rugămintea din partea Înaltului reprezentant și președinției Consiliului de a veni cu un ajutor substanțial pentru programul alimentar mondial care se ocupă de refugiații care se află în aceste tabere care înconjoară zonele de conflict. România a decis să aloce 300.000 de euro pentru următorii trei ani. Această sumă reprezintă un multiplu al sumei care a fost alocată până acum de România pentru acest scop", a afirmat președintele Iohannis.