MENIU

Fotografie virală. Soţul premierului Luxemburgului, în fotografia de grup cu soţiile liderilor NATO

Căsătoriile între persoanele de acelaşi sex sunt permise în multe state europene, motiv pentru care premierul Luxemburgului nu s-a sfiit să îşi soţul la summit-ul Nato, pentru a participa la programul pe care soţiile şefilor de stat şi premierilor l-au avut în Bruxelles. Astfel,  o fotografie cu soțiile liderilor NATO, în care apare și soțul premierului Luxemburgului, face înconjurul internetului.

Reamintim că în luna martie, prim-ministrul Luxemburgului i-a șocat pe mulți în momentul în care, prezent la ceremonia aniversării a 60 de ani de semnarea Tratatelor de la Roma l-a prezentat liderilor europeni pe Gauthier Destenay astfel: „Aici este soțul meu".

Cu cinci ani înaintea lor, premierul Islandei, Johanna Sigurdardottir, a fost primul șef de executiv din lume care s-a căsătorit cu cineva de același sex.

În fotografia de grup mai apar soția președintelui francez Emmanuel Macron, Brigitte, într-o rochie scurtă, lângă soția președintelui Turciei, Emine Erdogan, îmbrăcată într-un costum cu pantaloni și batic pe cap. Melania Trump, soția lui Donald Trump, se distinge prin eleganță, într-o rochie neagră de dantelă.