MENIU

Eveniment neașteptat în aeroport. Roata unui avion a explodat la aterizare

Marți dimineața, aeroportul din Bergamo a fost afectat de un incident serios după ce o roată a unui avion Ryanair a explodat în timpul aterizării.

Aeronava, venind din Barcelona, a rămas blocată pe pistă, cauzând întârzieri semnificative și anulări pentru toate zborurile. Potrivit autorităților, incidentul a avut loc la scurt timp după ce avionul a atins solul, dar manevra de aterizare nu a fost afectată, iar pasagerii nu au suferit răni.

Ce au transmis reprezentanții companiei

Compania care administrează aeroportul, SACBO, a declarat că din cauza aeronavei blocate, toate operațiunile sunt suspendate, iar zborurile de plecare sunt întârziate, iar cele sosite pot fi anulate sau deviate până la rezolvarea problemei. Avionul Ryanair a aterizat la ora locală 07:55, iar echipajul de pompieri a intervenit prompt, evacuând toți cei 161 de pasageri fără incidente.

SACBO a anunțat că explozia anvelopei a avariat pista pe o lungime de 450 de metri și lucrările de reparație sunt deja în desfășurare. 

Site-ul oficial al aeroportului indică faptul că toate zborurile programate până la miezul nopții sunt fie întârziate, fie anulate sau deviate, iar pasagerii sunt sfătuiți să verifice informațiile actualizate.

„SACBO [compania care administrează aeroportul] informează că, din cauza unei aeronave blocate pe pistă din cauza unor probleme tehnice, operațiunile sunt suspendate. Zborurile de plecare sunt întârziate, iar zborurile care sosesc pot fi deviate sau anulate până la redeschidere”, se arată în comunicatul aeroportului.