MENIU

Drone suspecte, în Norvegia. Decizia radicală luată de autoritățile de la Oslo

Aeroportul din Bergen a fost închis din cauza unei drone. Foto/Profimedia

Agenția norvegiană de știri NTB a declarat că aeroportul din Bergen este situat în apropierea principalei baze navale a Norvegiei, iar spațiul aerian a fost închis.

Aeroportul din cel de-al doilea oraș ca mărime din Norvegia a fost închis pentru scurt timp după ce localnicii au observat miercuri cel puțin o dronă în apropiere, transmite Sky News

Agenția norvegiană de știri NTB a declarat că aeroportul din Bergen este situat în apropierea principalei baze navale a Norvegiei, iar spațiul aerian a fost închis.

Baza Haakonsvern este una dintre cele mai mari baze militare maritime din nordul Europei.

Incidentul de miercuri vine după ce cel puțin șapte cetățeni ruși au fost reținuți în ultimele săptămâni pentru că au pilotat drone sau au fotografiat situri sensibile din Norvegia.

Armata norvegiană și operatorul aeroporturilor de stat Avinor au fost notificate astăzi după ce prima dronă observată pe aeroportul Bergen a fost raportată la ora 4:15, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Orjan Djuvik.

Alte observații au fost raportate ulterior.

„Pot exista, de asemenea, observații care ar putea fi alte fenomene, de exemplu vremea.

Nu suntem siguri dacă este vorba de una sau mai multe drone, dar suntem siguri că este vorba de cel puțin una”, a spus Djuvik.

La nord de Bergen, o dronă a fost, de asemenea, raportată în apropierea micului aeroport intern Foerde, care, de asemenea, a fost închis temporar, a declarat NTB.

Poliția a declarat că nu a fost identificat niciun suspect.

Mai multe articole despre:
drone norvegia aeroport inchis aeroport bergen