MENIU

Drama unei fete de 17 ani care a solicitat eutanasierea. Un telefon i-a schimbat viața pentru totdeauna

Noëmie Raes, o tânără de 17 ani din Zottegem, Belgia, care se confruntă cu o tulburare de alimentație severă și depresie cronică, a solicitat recent eutanasierea, programată pentru luna viitoare, când va împlini 18 ani. Într-un moment critic al vieții sale, a primit un telefon care i-a redat speranța.

Noëmie a luptat timp de ani pentru a găsi tratamente adecvate pentru problemele sale complexe, inclusiv o tulburare de alimentație care a condus-o la hrănirea printr-un tub. După ce a fost hărțuită din cauza stării sale, a decis să recurgă la sinuciderea asistată, considerând că nu există soluții viabile pentru ea. „Vreau doar ajutor”, a declarat Noëmie jurnaliștilor de la VTM Nieuws acum o lună.

O schimbare neașteptată în viața minorei de 17 ani

Într-o întorsătură dramatică a evenimentelor, Edward Schiettecatte, fondatorul și CEO-ul unei clinici din Anvers, a fost profund mișcat de povestea lui Noëmie. El a contactat-o imediat pe mama fetei și i-a oferit tratament gratuit pentru tânăra de 17 ani. Schiettecatte a promis că Noëmie va începe tratamentul la clinica sa pe 12 august, beneficiind de tehnici inovatoare de neuromodulație.

Clinica lui Schiettecatte oferă tratamente care vizează zone specifice ale creierului implicate în tulburări neurologice și psihiatrice, iar Noëmie va avea parte de patru ședințe pe zi timp de două săptămâni. „Mărturia lui Noëmie m-a impresionat profund și am decis să-i oferim nu doar tratamentul, ci și cazare gratuită la hotel”, a declarat Schiettecatte.

Reacția mamei după ce fiica sa a primit ajutor

Mama lui Noëmie, Nathalie, a fost inițial sceptică față de oferta primită, având în vedere numărul mare de propuneri, atât legitime cât și frauduloase. „Am fost contactați de mulți oameni care pretindeau că pot ajuta, dar majoritatea erau escroci. Oferta lui Schiettecatte a fost diferită – a fost clară și concretă. După câteva zile de deliberări, am decis să acceptăm propunerea”, a spus Nathalie.

Deși rezultatul tratamentului rămâne incert, mama tinerei speră că viitorul fiicei sale se va îmbunătăți. „Noëmie va împlini 18 ani luna viitoare. Sperăm să putem sărbători acel moment cu bucurie”, a adăugat ea.