MENIU

Două persoane au murit în urma unui CUTREMUR de 6,8. Alunecări de teren şi panică pe străzi

Sursa foto: Arhivă

Un cutremur cu magnitudinea 6,8 a zguduit, miercuri, Guatemala. Două persoane au murit din cauza seismului puternic ce a declanșat alunecări de teren şi prăbuşiri ale acoperişurilor unor case, transmite Reuters.

Potrivit Institutului Naţional de Seismologie, Vulcanologie, Meteorologie şi Hidrologie (INSIVUMEH), cutremurul a avut loc la ora locală 01:12 (07:12 GMT) şi a fost resimţit în toată Guatemala.

Epicentrul seismului a fost localizat în largul coastei Pacificului, la 16 kilometri est de Tiquisate, un oraş situat în una dintre cele mai sărace regiuni din Guatemala. Seismul s-a produs la adâncimea de 96 de kilometri.

Conform autorităţilor, cele două victime sunt o femeie din Mixco, o suburbie a capitalei, respectiv un bărbat din oraşul montan Quetzaltenango. Ambele victime au murit în urma unor atacuri de cord.

Imaginile de după seism publicate pe reţelele de socializare arată stânci prăbuşite şi copaci smulşi din rădăcini care blochează artere rutiere.

Cutremurul a fost urmat de alte două replici, cu magnitudinea 5, respectiv 4,8, având epicentrul în acelaşi loc, a precizat INSIVUMEH.

Seismul a fost resimţit şi în El Salvador şi Mexic.