MENIU

Dezamăgire la Praga: Cehia şi-ar fi dorit portofoliul acordat României în noua Comisie Europeană

<p>Cehia şi-ar fi dorit portofoliul acordat Rom&acirc;niei &icirc;n noua Comisie Europeană</p>

Politicienii de la Praga au criticat acordarea portofoliului Politică Regională României, considerând că Vera Jourova, comisarul desemnat de Cehia, ar fi fost mult mai potrivită pentru acest domeniu, relatează Radio Praga, în pagina electronică, potrivit Mediafax.

Decizia preşedintelui ales al viitoarei Comisii Europene, Jean-Claude Juncker, de a repartiza comisarului desemnat de Cehia, Vera Jurova, portofoliul pentru Justiţie, protecţia consumatorilor şi egalitate de gen a provocat surprindere, în condiţiile în care Praga se aştepta să obţină un domeniu economic cu greutate în viitorul Executiv european.

De altfel, într-o primă reacţie în presă după anunţarea repartizării portofoliiilor în Comisia Europeană, Vera Jurova şi-a exprimat regretul că nu a obţinut portofoliul Politică Regională, pentru care se considera expert, mai ales că a deţinut funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale, sau cel al Transporturilor, pentru care a făcut lobby Guvernul ceh.

Câteva ore mai târziu, într-un interviu pentru televiziunea cehă, Vera Jurova şi-a declarat mulţumirea în legătură cu portofoliul primit de Cehia. "Este un portofoliu puternic şi foarte interesant şi, într-un fel sau altul, are legătură cu viaţa de zi cu zi a tuturor cetăţenilor UE", a afirmat Vera Jurova.