MENIU

Cutremur cu magnitudinea 5,9 în Indonezia: O persoană a MURIT și mai multe clădiri au fost avariate

Cutremur Indonezia

Un cutremur cu magnitudinea 5,9 produs sâmbătă în largul provinciei indoneziene East Java a provocat moartea unei persoane, rănirea alteia şi avarierea mai multor clădiri, relatează agențiile de presă internaționale.

Seismul a fost resimţit în oraşe şi localităţi mai mici din East Java, cu o populaţie de 40,7 milioane de locuitori, dar şi în provinciile învecinate, inclusiv în insula turistică Bali, potrivit media indoneziene.

O femeie şi-a pierdut viaţa în Lumajang după ce a fost lovită de un bolovan, a relatat site-ul de ştiri Detik.com, citând un reprezentant al agenţiei pentru situaţii de urgenţă din localitate.

Victima se deplasa cu motocicleta, împreună cu o altă persoană care a fost rănită în incident. "Când a avut loc cutremurul, au fost lovite de o piatră mare în timp ce se aflau pe motocicletă", a declarat pentru agenţia Xinhua Andry Sembiring, reprezentant al agenţiei de meteorologie, climatologie şi geofizică. Zeci de membri ai echipelor de intervenţie au fost desfăşuraţi pentru evacuări şi evaluarea pagubelor, a adăugat el.

În urma cutremurului au existat replici, însă nu a fost emisă avertizare de tsunami, a precizat Agenţia indoneziană de geofizică BMKG.

Mai multe clădiri, printre care instituţii parlamentare, o şcoală, un spital şi locuinţe din diferite oraşe, au fost avariate. Unei statui de dimensiuni considerabile, reprezentând o gorilă, dintr-un parc de distracţii din oraşul Batu, i-a căzut capul în urma seismului.

Cutremurul s-a produs loc în Oceanul Indian, la o distanţă de 91 de kilometri de coasta sudică a provinciei East Java.

Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC), care a anunţat iniţial o magnitudine de 6,8, a precizat că seismul s-a produs la o adâncime de 96 de kilometri.

Într-o înregistrare video distribuită de utilizatorii reţelelor sociale pot fi văzute persoane care ies în fugă dintr-un centru comercial din oraşul Malang în timpul cutremurului.

„Am simţit cutremurul de două ori, prima dată timp de două secunde, apoi s-a oprit, după care s-a cutremurat din nou, timp de cinci secunde", a declarat pentru Reuters prin telefon Edo Afizal, recepţioner la un hotel din Blitar, potrivit AGERPRES.

Mai multe articole despre:
cutremur indozezia