MENIU

CUM reacționează Rusia la solicitările occidentale cu privire la Alexei Navalnîi

CUM reacționează Rusia la solicitările occidentale cu privire la Alexei Navalnîi

Statele Unite și Uniunea Europeană au cerut eliberarea politicianului rus de opoziție Alexei Navalnîi, arestat duminică la Moscova, fără să evoce însă eventuale măsuri punitive împotriva Rusiei. Principalul critic al președintelui Putin a fost reținut imediat după întoarcerea sa din Germania, pentru că ar fi încălcat termenii unei condamnări cu suspendare, notează RRA.

Navalnîi a fost tratat anul trecut într-o clinică germană, după ce a fost aproape ucis în Siberia cu o substanță neurotoxică.

Secretarul de stat american Mike Pompeo a declarat că arestarea lui Navalnîi arată că autoritățile ruse se tem de vocile critice, iar ministrul german de externe a cerut Rusiei să investigheze temeinic atacul și să-i trimită în justiție pe făptași.

Ministrul rus de externe a respins, ca de obicei, criticile occidentului.

Serghei Lavrov a declarat că Germania nu a prezentat Rusiei nicio dovadă în sprijinul acuzațiilor sale că Alexei Navalnîi ar fi fost otrăvit cu agentul neurotoxic Noviciok şi nu a dat curs mai multor solicitări ale Procuraturii Generale ruse de a-i transmite aceste date cât și probele biologice.

Mai multe articole despre:
navalnii otravire navalnii