Cum ar putea România să pună stop copiatului la bac. Țara asta deja face asta!
Un mecanism anti-copiat ar fi un coșmar pentru orice elev român. Dar în China nivelul de atenție al elevilor este măsurat îndeaproape atunci când ei se află la școală. Astfel, copiatul e cât se poate de limitat. Elevii sunt puși să poarte o bandană pe cap care le măsoară activitatea electrică din creier. Această tehnologie avansată pare însă să fie mai degrabă obositoare decât benefică pentru elevi.
Tehnologia asta a fost creată de compania de tehnologie BrainCo Inc. Te poți gândi la ea ca la un mecanism prin care e măsurată activitatea cerebrală. Astfel, folosește scannere EEG pentru a măsura dacă un elev este atent sau dacă visează la cai verzi pe pereți în timpul orelor.
Datele strânse de bandană sunt trimise către computerul unui profesor, oferind acestuia informații în timp real cu privire la cât de atenți sunt studenții. Mai ult, BrainCo a creat și un clasament care arată ce elevi se concentrează la ore pentru cele mai îndelungate perioade de timp.
Ideea din spatele bandanei este că profesorii vor putea înțelege mai bine cum să își educe mai bine elevii, astfel încât aceștia să fie mai atenți. Atunci când un profesor observă că mai mulți elevi își pierd interesul în timpul anumitor activități, atunci ar putea schimba curriculumul sau să lucreze în particular cu elevii distrați.
Totuși, tehnologia asta ar putea să vină în detrimentul elevilor, care s-ar putea simți prea restricționați. Clasamentul cu cei mai atenți elevi, de exemplu, ar putea adăuga presiune inutilă pe umerii lor.
Compania care a creat-o a testat-o pe 10.000 de elevi și studenți chinezi cu vârste cuprinse între 17 și 21 de ani.
Conform companiei, notele lor s-au îmbunătățit după folosirea bandanei (deși nu există un studiu concret care să confirme acest lucru). Mai mult, BrainCo anunțat că o va implementa și în alte țări, printre care Statele Unite ale Americii, Mexic, Spania și Brazilia.